Er is leven dat uit mij wil
een gefluister dat dit smeulen duld
de veerkracht die het lijden onthult
liefde mijn ware zelf zich opvult
Er is leven dat in mij zwijgt
een gedrevenheid die niemands ogen reikt
het stormgeruis dat mijn geest stuurloos bedrijft
met idealen wiens mijn ware zelf bedreigt
Er is leven dat voor mij gaat
een kortstondige leegheid dat toekomst bevaart
het doen vervullen te wensen evenaart
en te moede hoop een toverdoek, mijn leven bewaakt
Er is leven dat achter mij wacht
een barre pijn al te lang sluipende acht
het kapot te doen maken van de kracht die ik had
leven dat ik leven kan met een vuurrood bloeiend hart
Er is leven dat niet mijn doet leven wil
de meerderheid die de winst aanvult
het waar maken tot mij, levenloos.., hun glazen vult
en zullen toosten, op eeuwig winst hult
echter tot die tijd, hen zelf nooit ter leven duld