Zoveel mocht ik leren
Mocht ik warmte voelen
Zoveel liefde getoond
In jou als werkende
Ik moest heel zachtjes
En voor heel even
Afscheid van jou nemen
Een afscheid van elkaar
Die met mate, overtuigend
Jou nog kon zien
Maar nu liet je me staan
En wordt mijn angst
Werkelijkheid.