Een vrouw houdt van momenten,
al zijn die nog zo klein,
van tederheid en liefde,
gezellig samen zijn...
Een man houdt van z'n vrijheid,
liefst wekelijks als het kan,
pintelieren met z'n maten
en 'praten' man tot man...
De vrouw brengt na het werk,
de keuken weer tot leven,
volgt 't huiswerk van de kids,
vergeet zichzelf weer even...
De man zit na z'n werk,
het liefst op z'n gemakje,
vertellend over hoe het was
of neemt het TV-bakje...
Beide hier gaan fulltime werken,
verdienen allebei hun verzetje,
verlangen ontspanning om aan te sterken
want wat is't leven zonder pretje?
Vrouwlief wil s samen uit,
gezellig met 't gezin,
genietend van een vrij moment
sleur uit, ontspanning in...
Echter manlief ziet dit als 'herhaling'
want men is al elke dag tezamen,
ontspanning is iets voor zichzelf,
z'n maten kunnen dit beamen...
En hij vind zichzelf ook gul,
want vrouwlief hoeft niet naar hem te kijken,
die mag ook doen wat ze wil
dus hoeft ze zeker niet te 'zeiken'...
Mocht een man geven, de helft van wat men krijgt,
hadden ze allen hun droomvrouw: diegene die zwijgt...
H. Mariette