De overkant
kijkje door het raam
gordijn half weggeschoven
blik gedeeld, verbroken,
hart bedroefd, gebroken,
stilte voor de storm van leegte
door de zoemer ingeluid
zal ze gedragen door de wind
zeilend ons verlaten
of met sputterend motorgeweld
het zicht uit
verdwijnen op het water
naderend dichtbij
of afwachtend verwijderd