Een begaafd vogelspotter trof laatst een rampzalig lot
Bij een val van de trap ging zijn kijker kapot
De verzekeringspolis had hierin niet voorzien
Nu kon hij niet verder kijken dan één meter tien
Door zijn kortzichtigheid zit hij nu op zijn krent
Sinds kort heeft hij een zetel in het Haags parlement