Ervaring.
Als ieders ervaring
was opgeslagen
wat zou ’t paneel vol in haar kleur
dan schitteren en
leerzaam pronken
ons zo omlijsten in haar geur.
Alle mislukking
lag herkenbaar
’t onjuiste beeld voor ons ter leer
ons niet meer
in die kuil doen storten
dat was eens toen, nu toch nooit weer.
Ik las dat zij
die spijzen proefden
vertelden dat smaakt goed, dat slecht
doch die het hoorden
wilden ’t zelf ondervinden
van alle raad kwam niets terecht.
Ervaring kent iets
negatiefs thans
wij willen ’t bruisend jong idee
de oudheid heeft
haar tijd versleten
deelt in het nieuw élan niet mee.
th