Totaal ontwricht
Een klank gelijkend op een woord
weerkaatst op gepantserd glas
zodat de noodkreet wordt gesmoord
alsof het nodig was
Doveman's oor, erin eruit.
Waarneembaar lege vlekken
Emotionele isolatie
hier kun je leering trekken.
ijzeren tralies van een bede
blindend keerzij van de pracht
die haar wurgend'bande smeedde
waardoor zij wordt veracht
in vrijheidspoging overboord
gesprongen voorbereid
zwemmend zonder reddingsvest
uiteindelijk bevrijdt