Een jochie uit Betondorp
Gewoon een ventje met pit
die niet horen wou , maar spelen
Een droom in rood en wit
die hij met de wereld wou delen
De droom kreeg al gauw gestalte
omdat hij het al had gezien
Totaal was het voetbalgehalte
en uitvoerbaar bovendien
Het weergaloos en onnavolgbaar
werden het tenue van zijn bestaan
Een meester in woord en gebaar
en in overtuiging zeer begaan
Zijn visie in eenvoud uitgesproken
met geen speld te ondermijnen
Wordt de mythe nooit doorbroken
zal de legende nooit verdwijnen
Een fijn mens in alle facetten
bracht plezier en toonde respect
Bolt nu in de hemelpoort de netten
met onmiskenbaar Cruijffiaans effect
Johan ,rust zacht