Goede Vrijdag.
Hoe diepe donkerte
glans kan krijgen
waar leed uitmondt in levensvreugd
de parallel tussen
aard en hemel
verwinning op iets dat niet deugt.
Er stond een kruis
eeuwen geleden
Gods Zoon , gekruisigd om ons lot.
Wij keken toe
de schepping beefde
de hemel ging even op slot.
Wij hebben Hem
van ’t kruis genomen
begraven in een prachtig graf
niemand kon toen
maar iets bevroeden
dat God daarin verwinning gaf.
Zij kropen moedeloos
te samen
even uit ’t beeld , vol van verdriet
’t beloofde heil
lag diep verborgen
zoals een mens het leven ziet.
Die vrijdag is eerst
Goed te noemen
als wij haar diepte gaan verstaan
van komend Pasen
hersteld leven
waar God nieuw licht heeft aan gedaan.
th