Tinteling….
U kent het vast
lente tintelingen
’t gevoel dat alles mag en kan
zonlicht trekt ons
de huizen uit
die zon daar profeteren wij van.
’t Al is verrukt
dansende koeien
van stal verlost, leven zich uit.
de vogels vliegen
duikelen, fluiten,
op zoek naar de volmaakte bruid.
De glimlach vult
zich in de straten
als stoeltjes op ’t zonovergoten terras
de winterkleding
gaat naar zolder
wij verrijzen uit het winter as.
Struiken en bomen
juichen opgetogen
in roze gele bloesem pracht
wij kleuren mee
in zomer outfit
zon wordt morgen weer verwacht.
th