Grote zus
een rol die je meekrijgt
en dan ongevraagd
een levenlang meedraagt
Maar wat ben ik trots
als ik jullie zo zie
samen gegroeid
van eerste stapjes, woordjes, speelgoed kwijt
naar
eerste schooldagen, vlinders najagen, stoepkrijt
naar
eerste liefdesverdriet, zoeken naar jezelf, puberteit
naar sterke jonge vrouwen
samenwonen, trouwen, kinderen, de tijd die voortschrijd
Zo verschillend, zo verbonden
en ik kan alleen maar hopen
dat we later na al het leven
samen achter de rollator lopen
Als jullie maar weten
dat hoe groot jullie ook mogen worden
ik er altijd voor jullie zal zijn
want stiekem, in mijn ogen
blijven jullie altijd een beetje klein