Inspiratie
De wanklank en de wreedheid,
de stilte van een grot.
mislukking, dreiging, honger,
geweld in naam van God.
De omgekapte wouden
met dieren, op de vlucht,
verlatenheid en wanhoop,
een krater die nog zucht.
Zwaarmoedig nachtgepieker,
een uitzichtloos traject,
de dood van een geliefde,
een lijf van smart doorspekt.
Het water tot de lippen,
ach, was 't maar alcohol,
als enige gezelschap
de ratten uit 't riool.
Dit alles - toch een schrikbeeld
voor een zeer breed publiek -
zweeft in het brein des dichters,
als prachtige muziek.