Veld groenten
een mooie witte raap
was van de kar gevallen
ze lag in de graskant
ze had de schik van haar leven
schrik dat ze zou platgereden worden
door een of andere onvoorzichtige kar
van de volgende kar viel een biet
bijna op de raap, ocharme
hallo zei de raap, wie ben jij
ik ben van de clan der bieten
maar jij bibbert zo, schrik soms
ja, veel stel dat iemand o,s plat rijd
dat is toch niet zo erg zei de biet
wij worden later ook versneden
zo kunnen de koeien makkelijker eten
daar hoort men geen biet over zagen
ho! sprak de raap wij worden eerst gevild
in stukken gesneden, dan
dan in kokend water gegooid, ik zeg u
dat is pas een pijnlijke situatie
kom we gaan hier het veld in
met twee voelden ze zich sterk
tot de eerstvolgende koeien weide
daar werden ze lustig opgepeuzeld
ela