Soms is het eenzaam
Wanneer de wereld langs elkaar rent
En een vriend of kennis niet word herkend
Misschien rennen we te hart
Want we moeten al zoveel
Waardoor je soms een stukje verliest
Niet meer heel
In de wekenlange vakantie kom je weer tot jezelf
Waardoor jij je afvraagt: Waarom ren ik zo hard
Zoveel gemist in ieders morgen zijn start
Het kan je energie geven om het anders te doen
Geven doet leven
Ook dat is een gegeven
Dus zeg eens hoi tegen je buren en blijf dat doen ook al zeggen ze niets terug
Til eens een zware tas voor hem of haar
Laat iemand zomaar voorgaan
Koop een kaartje, zomaar
Zeg eens dankjewel maar dan wat vaker
Maak een mooi gedicht voor je liefste of dierbare
Zet een kraampje voor de deur met gratis boeken of andere dingen die jij en andere kunnen missen
Doe eens aan vrijwilligerswerk, wat zullen ze blij zijn met je
Steek eens een paraplu uit als het regent en sta zelf in de regen
Die oude man een trui geven want die van hem zitten vol gaten
Soms is het eenzaam
Maar niet alleen voor jou
Je bent als zovelen
Wat lijken we toch op elkaar
Hadden we elkaar maar wat vaker
Zonder gemaar
Ook jij kan de wereld anders zien
Door stop te zeggen
En jou tempo te weerleggen
Ik zie je wel verschijnen
Rustig aan;) (smile)