Nadien…..
Veertig jaar later bleek
zij konden het niet houden
dat Sinaï Verbond was hen te zwaar.
In Moab kwam
die tussenfase
Mozes werd het aldaar gewaar.
Het werd de vloek
het werd de zegen
toch niet te zwaar hen opgelegd
Niet in de hemel
noch in de diepte
toch niet te handhaven was voorzegd.
Doch na dien dagen
zal IK , spreekt De Here
mijn Verbond vernieuwen voor altijd.
Mijn wetten zal IK
in hen leggen
opdat IK hen blijf toegewijd.
IK zal het in
de nieuwe wetten
voor eeuwig schrijven in hun hart.
De zonden zal IK
niet meer gedenken
hen verlossen van geleden smart.
Voor al deze dingen
bestaat vergeving
zondoffers zijn dan van de baan
er zal voor immer
vrede heersen.
Een nieuw verbond breekt baan.
th