Achter de tijdloze stilte
van zijn beide ogen
ligt een spirituele wereld
omvangrijk, wijds gestrekt
Zijn rijkdom verworven
uit het kleinste geluk
wat hij met grote afstand
van heel dichtbij, ontdekt
Maakt zich los en verheven
wanneer hij zijn ogen sluit
verenigt zich met vrede
zonder wetten onbevlekt
Gevonden wat hij zocht
op de weg van het geheim
zal voor altijd bij ons blijven
als hij in eeuwigheid vertrekt
Remco den Hartog
28 april 2016