Gedenken.(2016)
Transporten mensen
vervoert als beesten
elders te worden afgeslacht
Een mensdom in
het kwaad vervallen
iets wat de wereld nooit had verwacht.
Auschwitz, sobibor
de concentratiekampen
hebben ons helaas nog niets geleerd.
Oorlogen woeden
mensonterend
gedenken heeft het niet gekeerd.
Toch tonen ons
de witte kruizen
op oorlogsvelden van die hel.
Leggen wij kransen
tot vermijden
wensen en kunnen uit de knel.
Verhalen komen
weer tot leven
tonen van “The Last Post” geven het aan:
tijd om in stilte
te bevatten
vrijheid is basis van bestaan.
th