Meer dan zeventig jaar later worden zij nog steeds herdacht
Die toen streden voor de vrede tegen Duitsland's wrede kracht
Vlaggen halfstok gehesen doen ons stil staan bij de tijd
Waarin de vijand werd verslagen na een jarenlange strijd
Klokken leiden tot de stilte van net twee minuten lang
Velen zijn dan in gedachten bij een strijders laatste gang
Samen met geallieerden boden zij toen fel verzet
Tegen Hitler's boze plannen want de vrijheid moest gered
Maar ook nu nog zijn er mensen met hun hoofden vol van haat
Wachtend om te gaan marcheren op het ritme van het kwaad
Om kortzichtigheid te tonen met een valse woordenvloed
Zullen zij ooit wijzer worden en verlaten zij die stoet ?
Vele jaren nu geleden kwam een einde aan de nacht
Toen de strijd de lage landen weer opnieuw het zonlicht bracht
Het verzet in oorlogsjaren maakte Nederland weer vrij
Om die rijkdom te herdenken is de vierde dag van mei