Moederdag komt weer dichtbij
Dus hier een gedicht voor jou
Kom er maar gezellig bij
Stap meteen uit de kou
Moeders zijn bijzondere mensen
Het meest bijzonder van allemaal
Daarom wil ik aan jou wensen
Mam, geniet van dit verhaal
Als baby zorgde jij voor mij
En dat waardeer ik erg
Ik begon met een schone lei
En voor me lag een berg
Hup die berg maar op zei mam
Ik klom, en klom en klom
Ik kwam er niet zonder schram
Maar daar gaat het niet om
Toen kon ik lopen en was superblij
Maar voor me lag een berg
Dan kun je praten zei zij
En dat vond ik niet erg
Yes, ik kon praten wat een gein
Maar voor mij lag een berg
Maandag moest ik op school zijn
En dan miste ik mama erg
Maar uit school was ze er weer
Dan was ik superblij
Ze kuste me keer op keer
En ik mocht erbij
De middelbare is ook een berg
En ik ben al halverwege
Het is zwaar maar 'k vind het niet erg
Ook al moet ik blijven bewegen
En steeds help jij me stukje voor stukje
Elke keer ga je mee
Daarvoor wil ik je bedanken
Want je maakt alles twee keer mee