Eerst de aarde
toen kwamen wij
ruimte genoeg,
konden erbij.
bedachten het wiel
ontdekten het vuur
deelde als het ware
de aarde met de natuur
we maakte wapens
bedachten de tijd
wilde steeds meer
maakten de strijd
steelde het brons
braken het ijs
werden steeds slimmer
maar niet bepaald wijs
toen de machine
daarna de fabriek
wilde nog meer
de aarde werd ziek
leven steeds langer
kappen het woud
de aarde is moe
de aarde is koud
over wel twintig jaar
wil ik nog bomen zien
in het wild gaan zwemmen
bijvoorbeeld met dolfijnen
alles wat toch zo mooi is
laten wij gewoon verdwijnen....