Waar komen ze vandaan?
Die Hongaren
Met hun vreemde taal
Van ver achter de Oeral?
Nu Leven ze
in het midden van Europa
Zijn het
Finnen
Hunnen
Magyaren?
Eens reden
Ruiters op de
Puszta
Daar waar nu
Vruchtbare landbouwgrond
ligt.
Ik zie
Bossen
Weidse leegheid
Op het Karpatenbekken
Waar Donau en Tisza stromen
Dat grote binnenmeer,
Ondiepe gepachte zee van dit
Trotse Balkanland
Breeduit liggend
Midden in het land
O land zo mooi
waar de driekleur
Prijkt
Rood van kracht
Wit van geloof
Groen van hoop
Land eens geteisterd
door eeuwen van geweld
Nu is het vrij
Magyarország
Je bent rijk aan geschiedenis
Rijk aan mooie gebouwen
Schatkamer van de barok
Aan Paleizen
Kathedralen
Standbeelden
Fonteinen
Land zo groen
Waar de zon lang schijnt
Zeilboten drijven als witte zwanen
Op de gladde spiegel
Van de trots
Land van fruit,
Van rust en ruimte
Waar
Bochtige wegen langs koolzaadvelden
Slingeren langs
Witte huisjes
Crucifixen, kapelletjes
En paarden
Ik zie Kerken duelleren
Aan het dorpsplein
Hun torens wijzen trots naar omhoog
Kuuroorden lonken
Van oudsher beroemd
Ze spreiden zich uit over het hele land
Maar
Steeds weer
hoor ik dat mooie woord
fogadtatás
Welkom