een helderziende zit in een hoekje
te kijken naar zijn kaarten uit het boekje
hij legt zijn kaarten neer
hij leest de boodschap voor aan de heer
hij die informatie zoekt van een andere wereld
de drukte op schouders en gewrichten
de kaarten die ons het denken doet verplichten
de formatie schikt zich in kronken
het glas tot de bodem leeg gedronken
gevoelens gemengd met het verlangen
met de wereld om ons heen
tot er een god in ons leven verscheen
verbonden met de aarde tot de dood
verstopt het water in een vuile sloot
geschonken en gedronken van een glas wijn
het leven is dan maar een verborgen schijn
als er dan de goden zijn om aan te vallen
is de dood in geschiedenis vervallen