Opa is niet meer.
Mijn sterke gekke opa zie ik niet weer.
Hij heeft zeeën bevaren en avonturen beleefd.
Moeilijk te bevatten dat hij niet meer leeft.
Mijn Noorse held die niet stuk te krijgen was.
Een eeuwige Viking is hij nu, voor altijd stof en as.
Beroemd en berucht was hij in zijn bestaan.
Verhalen over hem zullen nog lang in de rondte gaan.
De visser, de walvisvaarder, de jeneverliefhebber, dat was hij.
Meer geluk dan verdriet heeft hij gekend en nu is het voorbij.
De man die mij vroeger liet lachen en op wie ik later soms boos kon zijn.
Hij was zeker niet makkelijk maar jouw kleinkind zijn was meer dan fijn.
Dankbaar ben ik vooral omdat hij een prachtig leven heeft geleid.
Alles gedaan wat hij wilde met veel trots en een greintje van spijt.
Nooit meer zullen we samen krabben vangen of vissen op kabeljauw.
Nimmer kan iemand in jouw schoenen staan, wie het ook proberen zou.
Trots ben ik op de mooie herinneringen die ik bij me zal dragen.
En ik zal ze met iedereen delen mochten ze er naar vragen.
Nu ga je varen op oneindige wateren met een borrel in je hand.
Opdat ik voor 1 keer geloof dat het er is, dat beloofde land.