De grootste blijft
Het leven heeft hem nu uitgeteld
besloten op vierenzeventig jaar
Bekend om zijn atletisch geweld
maar voor geen vlieg een gevaar
Hij koos bewust zijn eigen naam
als een breuk met het verleden
Bouwde op eigen kracht zijn faam
een antwoord op zijn gebeden
Hij was een allemensen-mens
voor iedereen vond hij tijd
Buiten de ring was er geen grens
maar een leven vol met strijd
Een vechter, dichter, kampioen
die gewoon deed wat hij zei
Niemand anders kon het zo doen
danste als een vlinder, stak als een bij
Muhammad Ali, altijd een icoon
geen groter mens is nog te verwachten
Nu naast zijn maker op de troon
en bij ons, voor altijd in gedachten
R.I.P.