mijn vrouw
haar haar
ze staat daar
voor de spiegel
met een kam als
een stok die de maat
aangeeft
als dirigent geleefd
kijk hoe ze de maat aangeeft
kijk hoe haar stroken
liefdevol
kam met haren vol
de glans teruggeeft
ik heb met haar geleefd
zo'n veertig jaar
kijk ze staat daar
alsof ze nooit weg is geweest
alsof ze s avonds boeken leest
gearmd op een bal of feest
waarmee ik in de zomer vaar
ze staat daar
voor de spiegel
als een dirigent
vrouw en vent
in die jaren
door de liefde verwend
door wie je was
saluut!
het leek wel pas
tot jouw laatste ademstoot
jouw lot besloot
saluut liefste van mijn hart!