't Is al te zot om dood te doen
te gek om los te lopen,
daar nog energie in te steken,
zich te laten gaan in verlokkingen
kortstondige pleziertjes en lusten,
boudweg of blindelings
te springen op de eerste trein,
't doet er niet toe,
niet wetend waarnaartoe,
noch waar dat avontuur eindigt,
de arbeid en plicht te verzuimen
zich te vermeien in mooie praatjes
't opvullen van lege gaatjes,
wel wetend d'er is toch
iets beters te doen
met kostbare tijd,
dan jezelf nadien
met spijt op te zadelen,
want na een zogezegd
éénmalig onschuldig voorval,
wordt 't meestal een verslaving
of zinnelijk tijdverdrijf
'n losgeslagen locomotief op drift,
die dendert en genstert
op de wijdbeense sporen
zonder remmen.
tot ...
of toch ?