Brood.
Allereerst die
toegewijde aarde
als een bewerkt ontvangend bed.
de korrels graan
gezaaid, gekoesterd
waar onkruid woeker wordt belet.
Dan komt de oogst
het binnenhalen
korrels tot tarwe fijn gemaald
de molens draaien
wind gedragen
de bakker heeft het opgehaald.
Gekneed vol liefde
vakman waardig
de oven in ….eerst dan is ’t brood
de mens tot voedsel
indien beschikbaar
wij weten nog van hongersnood.
Want zo omvangrijk
is de wording
voordat het brood op tafel ligt.
Dankbaar te zijn
voor deze gave
zijn wij aan heel die inzet verplicht.
Zo ook zegt Christus
ons ten goede
het brood des levens dat ben IK
in dat proces van
verzoenend lijden
ontstond voor ons het ogenblik….
…..dat wij weet hebben
van eeuwig leven
er straks geen honger meer zal zijn
Hij schenkt het ons
uit pure liefde
In ’t teken van zijn brood en wijn.
th