De dood van de democratie
Veelbelovend in de politiek
door mening en argumenten
Een werkzame methodiek
om een visie in te prenten
De ervaringen opgedaan
juist om het ondervinden
Meer roeping nog, dan baan
om de mensen te verbinden
Dan is er de verwarde enkeling
die slechts haat leest in de kampen
Een empathische drenkeling
in zijn hoofd alleen nog rampen
Vol bewapend tot de tanden
waar woorden niet meer reiken
Geen oplossing voorhanden
dat liet hij ernstig blijken
Een overtuigingsstem verstomd
gesnoerd door een laffe daad
Hoop dat er toch nog eenheid komt
als wapen tegen het kwaad …
R.I.P. Jo Cox, Moeder, Vrouw
En Brits parlementslid .