Het kind van de tekening
Het potlood krast onbeheerst.
Het kleine knuistje,
verstikt elke vorm van gevoel.
Een huis met een deur en raam
Scheef aan alle kanten,
Niet wetend wat met kleurtjes te doen.
Dicht is zijn deur
Gevangen door het schreeuwen van beneden
waar geraas en getier
Dit kind voor jaren zal tekenen.
Schets het geluk, lief kind
in scheve huisjes
Geluk dat je kent van t.v.
Vlucht in de droom en vindt
de angst verdreven
neem het potlood
en het schetsboekje mee.
Timide en klein
trillend door wat in woede
wordt gezegd
toch komt er een tijd
en trekken ook jouw lijntjes recht.