Zomer.
De dag vol zon
Nodigt tot genieten
De dorpskern glinstert in het licht
’t terras in schaduw
Bloem omzoomd
Ontvangt ons als een warm gedicht.
Doet ons genieten
Met een sorbet
De stemming open rond ons heen
Een lach , gesprekjes
Met wat gasten
Je voelt je zeker niet alleen.
De regen sliert
In volle vlagen
Vlak langs het raam en het balcon
Geen lust je nu
Buiten te wagen
Het is een wachten op de zon.
Hoe anders rijgen
Zich zo dagen
In het genoten vakantie pakket
Met zon beladen
Of met regen
Het is een onvoorspelbaar ballet.
Wij mochten veertien
Dagen zon genieten
Dan is vakantie wel een feest
Want regen drukt
De moog’lijkheden
Het is dit jaar weer goed geweest.
th