Viering
Ik speel het spel
ik voel, ik voel, voel jij het niet?
het maakt ook niet uit
de mens verandert niet
Wat de vos niet weet,
weet de haas ook niet,
we aanbidden een zon
terwijl niemand de weg
naar de zon ziet
Het voelt als winter
terwijl het al kerst is geweest
wij zo slim en hoog geciviliseerd
maar in een uitvlucht
ontnuchterend als een beest
we zijn verdwaald
in het doolhof van
onze onzichtbare structuren
we plannen alles vol
en een afspraak
mag niet veel langer duren
Voor de gelegenheid
trekt de man een ander jasje aan
We zijn bang voor hetgeen
anderen door onszelf
aan wordt gedaan
we zijn bang
voor het gaan en vergaan
van ons over geconsumeerde bestaan
ik vier, ik vier het feest,
na het feest volgt de bittere nasmaak
zonder de een was er geen ander geweest
ik wil het niet voelen ik wil het niet zien
zet ik mijn handen voor het gezicht
we zijn aan het kantelen
maar daarvoor doen we allemaal
onze ogen dicht