Ooit stond op de broeksgesp
van elke duitse soldaat gegraveerd
' Gott ist mit uns ',
wat de Wehrmacht legitimeerde,
om razzia's, progroms, getto's,
deportaties en massamoorden
uit te voeren ver in 't hinterland
tegen slavische Untermenschen,
of die 'ratten' van Joden,
sofort 'gegen den wand zu stellen'
anders was je 'nur ein Feige'
had je de plicht 'fur das Vaterland'
niet vervuld,
ooit werd de kruim van onze eigen jongens
opgezweept vanaf de kansel of preekstoel
om dienst te nemen als SS er in zwart kostuum
helm met Totenkopf
om hun religieuze Aufgabe te vervullen,
tegen 't goddeloos bolsjewisme,
dat als 'n ongelovig gebroed
of gesel der mensheid
met wortel en tak,
uitgeroeid diende te worden,
tot ze doodvroren in greppels
slechts dienden als kannonnenvlees
van die Ubermenschen in Berlijn
die 'n eeuwigdurend derde rijk
in Europa wilden vestigen,
daarvoor Lebensraum nodig hadden
minstens 20 miljoen
sukkelaars in 't oosten veil hadden
die al zoveel hadden geleden onder Stalin,
nu staan we versteld en ontzet
van zoveel zinloos geweld en bloedvergieten,
een bejaarde priester gekeeld als een Lam Gods,
nietsontziend uitgevoerd door halve criminelen,
waanzinnigen die klakkeloos,
't dagelijks vergif slikken
van de duistere kant van 't internet
om hen te verleiden tot martelaren,
zelfmoordaanslagen te plegen,
opgefokt door 'n bende wereldvreemde
gefrustreerde haatpredikers
die onder 't mom van 'n flinterdun
laagje religieuze waanzin en prietpraat,
alom dood en vernieling zaaien
in landen waar 't goed vertoeven is
en men spijts hun vele verschillen
toch in vrede probeert samen te leven,
teneinde 'hun' eigen kalifaat ...
of naar verzwegen agenda,
dat beseffen die van de pot
gerukte idioten nog steeds niet,
een vierde duizendjarig rijk
te stichten,
niets nieuws onder de zon,
nieuwe wijn
in oude zakken ..