Vandaag.
Zevenenvijftig jaar
Was het geleden
de trouwdag , start van ons gezin.
Regen na zoveel
weken zonlicht
vruchtbare start dus als begin.
Geluk dat ons
is toegevallen
liefde die groeide uit de stam
van prilheid en
veel toekomstdromen
vrede die niemand van ons nam.
Het bruidsboeket
lag op station IJmuiden
’t station is weg , de bruid die is
nog immer koningin
van heel mijn leven
de liefde fruitig, warm en fris.
Foto’s mislukt
dat kon niet deren
voor het geluk , dat groeide jaar na jaar.
Er waren diepte -
doch meer hoogtepunten
wij groeide tot een eenheid met elkaar.
Twee zoons met vrouwen
vijf kleinkind’ren
een achterkleinkind in ’t verschiet
Wij kijken terug
vol dankbaarheid , op zegen
dansten met vreugd, baggerden door verdriet.
Dankbaar aan Hem
Die ons deed leven
dank ook voor vriendschap om ons heen.
Wij mochten veel
van aardse pracht genieten
in geloof gedragen, nooit alleen.
th