ik steek mijn voeten in het gras
loop ik over een kleine waterplas
doet mij geen moer schelen
beter dat dan mij thuis vervelen
een brede glimlach naar de avond
er loopt daar nog zo een kleine hond
met leiband en het baasje leid hem rond
luisteren naar de vogels zo laat nog op het uur
ik die naar hun luister en hun begluur
morgen komt er weer een beetje regen en zon
dan ziet ge mij lopen op het natte gazon
maar namiddag komt de zon wel weer door
dan heb je weer de vogels die je hoort
met hun mooie gezangen
zo vrij en nooit bevangen