Er leeft iets in mijn hoofd,
Stil, maar warm en diep,
Er leeft iets in mijn hart,
Stil, maar warm en diep.
Klok dwingen, ga sneller, jij tovenaar,
Ik verlang naar mijn lief.
Verkort de uren en verklein de nacht,
Ik verlang naar mijn lief.
Alles draait, ziet niemand dan,
Dat ik word gedreven, het verteert me
Geef mij een boot, hoor je
Dat ik word gedreven, het verteert me.
Poelen van zekerheid, al was het de uil,
Geduldig kopje draaiend en zoekend
Zie je dan niet, slepende tijd, dat ik niet wil,
Geduldig kopje draaiend en zoekend.
Ontvoer me mijn lief,
Ver weg, vroeger, geen grenzen, ver weg
Verlangen, gek word ik, ik wil,
Ver weg, vroeger, geen grenzen, ver weg.
Ik kom naar jou mijn lief,
Uithouden zal ik tot de zon wordt doorkliefd,
Maar nu kom ik naar jou, mijn lief,
Mijn ventje, jij, mijn lief.
Elisabeth Velle, 22/1/2002
elisabethvelle@hotmail.com