Toots
De laatste adem is geblazen
van de grootste virtuoos
Hij bracht de wereld in extase
handgevouwen, weergaloos
Met de mondharmonica gevat
toverde hij de fijnste tonen
Speelde alles zonder notenblad
wist hij luisteraars te belonen
In blues, jazz of filmmuziek
waren melodieën van zijn hand
Vrolijk of zelfs melancholiek
Herkenbaar, deze muzikant
Hij speelde met de groten
uit de muziek op deze aard
Die daar ook allen van genoten
hij was de aandacht waard
Fijn mens, vriendelijk en zacht
een talent ten volle gespreid
Er werd door engelen gewacht
Cherubijn nu, in de eeuwigheid
Rust zacht , Toots Thielemans