<
Under inoar
Foar my silst altyd myn pau wêze
Unstjerlik, mei opstrutsen fearren
In fûgel dy’t nea fleane kin
Mei in siele, sa oerwrâldsk
Dat er net trochgean kin foar in do
Nea rêst yn ‘e bealch, net
Op it tebrutsen matras fan de tiid
Rrinne wy op in spikerkoppepaad
No en dan steatlik om inoar hinne
Hippe, en dat neame : dûnsje
Dû dochst de quickstep, ik in wals
Hieltyd faker komme wy gelyk út
Dû bist de pau en ik de hoanne
Beide drage wy ús moedfearren
Earne tusken grûn en loft
Sûnder sied foar de snaffel
Mar mei each foar wat foar ús leit.
Onder elkaar
Voor mij zul je altijd mijn pauw blijven
Onsterfelijk, met opgestreken veren
Een vogel die nooit zal vliegen
Met een ziel, zo oerwerelds
Dat hij niet kan doorgaan voor een duif
Nooit rust in z’n lijf, niet
Op het gebroken matras van de tijd
Lopen wij op een spijkerkoppenpad
Nu en dan statig om elkaar heen
Hippen, en dat noemen: dansen
Jij doet de quickstep, ik een wals
Steeds vaker komen we gelijk uit
Jij bent de pauw en ik de haan
Beide dragen wij onze moedveren
Ergens tussen aarde en lucht
Zonder zaad voor de snavel
Maar met oog voor wat voor ons ligt.
>