Israël
Wij ademen als Jodendom
en Christendom te samen
de belofte in van Gods verkregen Woord.
Op weg naar
gerechtigheid en vrede
een eeuwig zijn nieuw , ongestoord.
Verbonden in het
Uitverkoren
van komst en wederkomst van Hem
Die als hun Zoon in
liefde heeft overwonnen
Hem straks herkennen aan Zijn Stem.
Geworteld in ’t Verbond
geënt met heel ons wezen
in dat toch Uitverkoren zijn.
Te midden van
zoekende schepsels
bemoedigd in ‘t : je bent nu mijn.
Gebroederlijk de
weg te vinden
juichend te gaan naar ’t Nieuw Jeruzalem
elkaar omarmend
in die zoektocht
al luisterend naar die aloude Stem.
th