Differentie.
Mijn oog volgt
vol verbazing beelden
van medemensen wereldwijd
uitdagend ziek
soms in verveling
waarin de samenleving splijt.
Doch ook die vrouw
en man die zwoegend
zich inspant voor de minderheid
die waar dan ook
op deze aarde
aan oorlog, honger, verdrukking lijdt.
Die modieuze vrouw
die het gemaakt heeft
met eigen kracht ,inzicht vooral
nu toch vol trots
’t woonhuis laat pronken
toonbeeld van opstaan uit verval.
Gehandicapten
die presteren
na doorzetting ongekend veel.
Werpen zich 0p
in wereld spelen
verrijzen boven ’t lichaamsdeel.
Verwonderd staar ik
naar deze schare
die daags zo langs mijn leven glijdt
zij vullen ’t wonder
van ons leven
komen en gaan zo in de tijd.
th