in de schaduw van het licht
verscheen een vaag gezicht
gevangen door bramen en doornen
onduidelijk daar doorheen te komen
er was geen ruimte, geen plaats
enkel wat zwak maanlicht weerkaatste
die enge beelden geheel onverwacht
in het diepst van een zwarte nacht
zo speelden weerwolven en demonen
een kat-en- muisspel met mijn dromen
ik was angstig, geheel ontwricht
in mijn zoektocht naar het mooiste licht
schaduwen mogen nu gerust verdwijnen
de zon mag weer volop helder schijnen
op een plaats waar kwaad ligt te gluren
zal al het goede in het leven verzuren
jaloersheid en nijd waken voor altijd
wees op je hoede, voordat het je spijt
want ruimte en vertrouwen bezorgen
helderheid, in de liefde van... morgen!
Johny Donovan,2016