Ruimte.
Soms overweldigend
in grootte
soms teruggebracht tot maar één bed !
Wij smachten
naar voldoende ruimte
die vol van liefde is gezet.
Wij delen in
naar de behoeften
kruipen soms heel dicht op elkaar\
doch ruimte geven
aan de ander
komt meer en meer hier in gevaar.
Daar waar de
ruimte is ontnomen
gevangenis , oorlog en grens
daar zoekt de mens
naar nieuwe ruimte
levensbedreigend….toch intens.
Ruimte betekent
nemen en geven
ruimhartig voor de ander zijn
soms even stoppen
bij vergissing
aandacht voor die vertoeft in pijn.
th