Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Heksenbrouwrecept ..
Heksenbrouwrecept ….
Het aanmaakhout knettert licht
Gebundeld tussen de stammen
Het vage vuur is aangesticht
Om dadelijk te vlammen
Het lepelhout beweegt gestaag
Door de inhoud van de ketel
Wat er in gaat blijft een vraag
Al zie ik een struikje netel
Muizenissen en spinnenknieën
En wat vreemd gekruid gespuis
Het borrelt zachtjes melodieën
Door het open heksenhuis
bezems dansen in een kring
een ovale paddenstoelendans
er gaan ook nog wilgentakken in
de traagste bezem heeft geen kans
uit de ketel klinken stemmen
een hees en wazig hulpgeroep
maar de heks is niet te remmen
roert steeds sneller door de soep
een deksel gaat over de hete brij
het brouwsel mag nog even smoren
want het koken is pas echt voorbij
als je de soep niet meer kan horen
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Jadzia
:
Vrijdag, september 15, 2017 14:39
Grandioos leuk- goed gedaan - goed voor Halloween.
Griezelige enge dag en groet van Jadzia
Avr
:
Woensdag, oktober 12, 2016 19:52
Een griezelig mooi schrijven! Weer graag gelezen! mvg Avr
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
10 oktober 2016
Thema's:
[Mystiek]
[Verhalen]
[Eten]