Onverwacht siert ruimte zijn knipoog
zo onbezonnen, zo nog onbegaan
Onverwacht verfijnt de toekomst zicht
een horizon die naar verbeelding ontstaat
Een verbeelding in het heden zo begeert
zo druk verwacht, zo rustig bedacht
Een verbeelding die een bewustzijn uitstraalt
een spreuk gevormd uit verbeeldingskracht
Een spreuk die zijn fijne nuances aanleert
eerst onbevaren, eerst omgevaren
Een spreuk die zijn krachten uit rede bedenkt
een levensbeschouwing naar ervaring kan verklaren
Een levensbeschouwing als steen zo ruw
zo schouwend benaderd, zo vaardig omvormend
Een levensbeschouwing als parels van diamant
vanuit de knipoog, s' werelds onmisbaar element