Mooie ruiker
ik kocht een ruiker
mooier dan de regenboog
ingepakt in goudpapier
met een kaartje vol liefs
ik voelde dat het goed kwam
en stapte naar de bus
gesloten zonder voerder
niemand in de bus
mijn benen werden slap
mijn maag gaf op
ik voelde dat het mis ging
mijn ruiker werd gekreukt
er was een bank aan de halte
daar zou ik wachten
sloot mijn ogen en sliep
de bus vertrok, ik werd wakker
wilde er naar toe, mijn broek haperde
ik stond met de billen bloot
zag mijn ruiker in de verte
iemand anders zou hem mooi vinden
ela