Toen ik die jongens langs zag gaan
met zware tassen op hun rug
zag ik me, zestig jaar terug
in overal aan de werkbank staan.
Als leerling van de LTS
trok ik de grote wereld in
een nog wat aarzelend begin
van ‘t levenslange leerproces.
Weer voelde ik die tinteling
van het spanningsvolle wachten
voordat ik echt uit werken ging.
De jongens hadden lol en lachten
ooit wacht ook hen de herinnering
hoe anders ’t ging dan ze dachten.