je ziet mij zonder een of ander plezier
ik ben van ginder niet meer van hier
ik lever mij over aan de wet
ik ben verdeeld ik ben maar gewoon een schaakzet
niemand die nog eerlijk zegt wat ik met geld kan doen
of hoe ik mijn oude rijkdom kan overdoen
ik wil ook een rijkdom van rechtvaardige spullen
daar moet ik weer voor zagen of lullen
in plaats van alleen maar mijn zakken te vullen
als het lukt om ervan te genieten
zal ik met commentaar niet meer schieten
mijn zakken die zijn leeg
nog erger dan een schooier aangevallen in een steeg
ik stap weg van de schaduw
waar ik mij in aanduw
ik reik mij in een hogere stand
en ik weet daar heb ik mij nog niet in verbrand
moet er nog van leren
om vijanden te keren
jaloers op wat andere bereiken
ik kan niet meer over geld blijven zeiken
wanneer krijg ik die zakken geld
ik wil er geraken dat is wat er bij mij telt
maandag hoop ik dat mijn bewindvoerder mij belt
over investeringen wil ik communiceren
en wat ik eruit haal om te consumeren
bescherm mijn investering
en begeef mij van toekomstige vertering
mijn armoede moet naar een bekering
naar rijkdom en dan ben ik een leerling