Vriendschap is een raadsel (thema gedicht)
Een raadsel hoe vrienden,
Ooit zo verbonden met je wezen,
Ervoor kiezen kunnen,
Om tussen regels door te lezen.
Wat ooit was hoeft niet altijd te blijven,
En vele raadsels worden met elkaar gedeeld, en opgelost,
Zodat je beiden het hoofd boven water houdt, en kunt blijven drijven,
Elkaar kunt afwisselen, op de uitkijkpost.
Jaren kunnen verstrijken en niks blijft natuurlijk hetzelfde,
Maar in mensen kunnen we ons zo lelijk vergissen,
Die vriend die op de uitkijkpost zou blijven staan, is dan ineens verdwenen,
Ons hart aan het vechten, om de vriendschap niet te missen.
Er werd gelachen, geschreeuwd, en er werd gehuild,
Er werden plannetjes beraden tegen hen die mekander pijn had gedaan,
Er werden mailtjes uitgewisseld, en getelefoneerd diep in de nacht,
En beloofd om nooit meer uit elkaars leven weg te gaan.
Een raadsel, hoe mensen elkaar zo verraden kunnen,
Uitschelden, bedreigen, lelijke woorden om elkaars oren kunnen gooien,
En met de ruggen tegen elkaar uiteindelijk nooit meer om zullen kijken,
Ijskoude harten, nooit meer zullen zij ontdooien.
Een vriendschap, die al heel wat op zijn kerfstok had,
Is dan eindelijk tot een einde gekomen, ook al doet dat zoveel pijn,
Want de vriend die je ooit nog in de ogen wilt kijken,
Zal vanaf nu alleen nog maar een wandelend raadsel voor je zijn.
Mickey Heart.