Dankdag 2 nov. 16
Even die lijst
Met vele vragen
Doorbreken ,kenmerk nu de dank
Zoveel rondom ons
Doet beseffen
Meer aandacht met verhoogde klank.
Er is de vrijheid
Ik zie beelden
Rond vrijheid die totaal ontbrak
Nu mogen wij
Vrij ademhalen
Hebben wij veelal onderdak.
Is er de weelde
Van het vele
Keuzes ongekend gevarieerd
die lokken om
Te consumeren
Waar onze economie op teert.
Democratie
Iet wat verworden
Doch onze stem klinkt er in door
De meerderheid
Zal wel beslissen
Wij protesteren in ruim koor.
Als wij het
Positief benaad’ren
Is Nederland een utopie
Vergeleken met
Zo vele landen
Waar ik niets meer dan treurnis zie.
th