Stop.
‘Stop even.’
Ik ren haar achterna.
‘Sta nou even stil, alsjeblief.
Ik heb het zo niet bedoeld.
Ik heb het begrepen.
Wacht nou toch even’.
‘Ik begrijp nu pas wat je wilde zeggen.
Het is inderdaad speciaal, dit allemaal.
Ik apprecieer enorm wat ik van je heb gekregen,
al die momenten.
Sommige verspild, sommige geleefd.
Ik wou dat ik het kon herbeleven.’
Maar ze gaat gewoon door.
Ze heeft geen medelijden.
Ik roep nog maar eens ‘Stop even’.
Ze heeft hier geen oren naar, ze versnelt haar pas.
Het leven.