In de tipi
Om het kampvuur
Verenigd in meerstemmigheid
Zo uniek, toch zo verbonden
Grenzeloos, uit boven tijd
Water is leven, water verbind
Het kent geen grenzen
Dient elk aards kind
Moeder natuur verdient onze zorg
Zoals zij oneindig zorgt voor ons
Maar kennen we haar nog,
Zoals zij ons kent
Gehavend en misbruikt blijft ze maar geven,
Wie zal haar beschermen, water doet leven
Ons lichaam bestaat uit de vijf elementen
Ons gegeven door de natuur
We kunnen niet zonder haar
Zij wel zonder ons
Hier zitten we dan om het vuur
Uit steun voor volkeren ver van ons
Die nog begrijpen wat het betekent te leven met haar
Beschaving? Leven op een zelf destructieve manier?
Lieve mensheid ontwaak en leer van je broeders
Zij zijn nog werkelijk van deze wereld de hoeders
Laten we leren van de werkelijke wijze der aarden,
Niet van degene die valse rijkdom vergaarden
Het is tijd om de rekening te betalen
Het is tijd om onder ogen te zien dat we falen
als mensheid te leven met de natuur
In plaats van nog meer planeten te willen verzieken
Wordt wakker mensheid, in dit laatste uur